Catalunya i Democràcia, El Remei Republicà

20,00

Descripción

Catalunya i Democràcia, El Remei Republicà

Aquest llibre és un recull de treballs i estudis publicats el 2019 a El Punt Avui, l’Opiniosocialdemocrata.cat i el republicà.cat que constitueixen un examen objectiu de la situació de les relacions Catalunya Espanya i una visió crítica de les mateixes, com també de l’actuació dissuasiva i jurídicament discutible de ‘Estat espanyol.
El fet rellevant de la manca de diàleg polític per resoldre les diferències entre Catalunya i Espanya i donar sortida a les aspiracions catalanes és la negació de la realitat històrica de Catalunya com minoria nacional titular legítima de drets establerts pel Consell d’Europa i les Nacions Unides a la seva existència i lliure desenvolupament.
La publicació d’aquest llibre coincideix amb l’anunci per part del socialisme unionista de la seva negativa a reconèixer el dret de Catalunya a l’autodeterminació, el fet de votar el poble de Catalunya per resoldre el conflicte. Aquesta posició política en ple 2019 demostra que la Constitució de 1978 que parlava de nacionalitats històriques fou un frau.
Dues nacions, la castellana i la catalana s’han trobat a la història i han mantingut bones relacions de veïnatge. El segle XX ha permès demostrar que un nacionalisme castellà supremacista ha volgut imposar-se i destruir la cultura de la fèrtil i industriosa Catalunya.
Vivim moments d’indignació i de resiliència davant l’actitud de l’Estat, el negacionisme continuat i la repressió dels dirigents polítics catalans empresonats i nombrosos càrrecs púbics per donar compliment al mandat del poble català expressat a les urnes 1 d’octubre de 2017.
Aquest llibre aclareix i posa de relleu que Catalunya té reconeguts al Consell d’Europa Europa i a les Nacions Unides uns legítims drets al respecte i tolerància dels seus drets lingüístics i culturals, a més del dret a l’autodeterminació com obligació inexcusable de l’Estat espanyol, contra el que no és admissible l’excusa de dir que la Constitució no ho admet.

Catalunya i Democràcia, El Remei Republicà
Autor: Pau Miserachs
Format: 15 x 21 cm
310 págs.
Encuadernació: Rústica
Idioma: Català
ISBN: 978-84-120172-5-0
Preu: 20,00 €
Periodisme / Política