MEMÒRIA DE LA INDIGANCIÓ

20,00

Categorías: ,

Descripción

Aquest llibre és un recull d’articles publicats entre 2012 i 2019 a El Punt Avui, l’Unilateral i l’Opiniosocialdemocrata.cat que constitueixen un repàs de l’activitat política amb una visió crítica.
El fet rellevant de la manca de diàleg polític per resoldre les diferències entre Catalunya i Espanya i donar sortida a les aspiracions catalanes va conduir a la DUI, sense preveure la reacció de l’Estat espanyol coneguda el 27 d’octubre de 2017.
La publicació d’aquest llibre coincideix amb l’anunci de la davallada de la dreta conservadora catalana en proper moment electoral i, la pugna entitats i partits. A Catalunya el PSC que ha sabut aglutinar partidaris i detractors de l‘aplicació extensiva de l’article 155 de la Constitució, mentre Esquerra Republicana de Catalunya recobra embranzida i pot passar a ser el partit de govern.
El factor clau serà la persistència en el republicanisme que abracen, ara si majoritàriament els catalans, malgrat l’ambivalència de molts polítics catalans de dretes i d’esquerres que van acceptar la monarquia, i mai es van manifestar contraris a la institució monàrquica.
Aquesta democràcia en els temps actuals no permet l’assaig de règims, sinó que cal aprofundir en la democràcia participativa i els serveis socials.
Vivim moments d’indignació i de resiliència davant l’actitud de l’Estat, el negacionisme continuat i la persecució, com si de criminals es tractés, dels dirigents polítics catalans empresonats per donar compliment al mandat del poble. Aquest llibre raona com Catalunya és de nou a la cruïlla i està obligada a redefinir la seva estratègia per convertir-se en república.

Memòria de la Indignació
Autor: Pau Miserachs
Format: 15 x 21 cm
458 págs.
Encuadernació: Rústica
Idioma: Català
ISBN: 978-84-120172-0-5
Preu: 20,00 €
Periodisme / Política